Történetünk

Az olíva használatának tradíciója

Székhelyünket Krétán alakítottuk ki, de irodáink Athénban is vannak. Tradicionális görög vállalkozás a miénk. Szívügyünk a mediterrán régióra oly jellemző, évszázadokra visszatekintő olívaolaj kultusz.

 

Az ősi Görögországban az atlétákat rituálisan dörzsölték be olívaolajjal. Az első Olimpiai játékok során a nyertesek fejére helyezett olíva leveleiből és ágaiból font koszorú ekvivalens volt a ma a nyertes sportolóknak átadott medállal.

 

A halottak túlvilági életének is fontos kelléke volt mind az olívaolaj, mind az olíva ágak és levelek. Az örökzöld levelek a bőség, a megtisztulás szimbólumává váltak, egyfajta áldást hoztak a halottra és felajánlásként szolgáltak az isteneknek.

 

Az olíva termesztése Kréta teljes területétől Mezopotámiáig széles körben elterjedt. Az olívaolaj sárgás, csillogó színe miatt „folyékony arany” néven vált ismertté Egyiptomban és a teljes régióban.

 

Hogyan vált kozmetikai szerré?

Az emberek többsége az olívaolajra, mint alapvető és egészséges élelmiszerre gondol. Kevesen tudják, hogy az olaj első felhasználási módja kozmetikai célú volt.

A régi görögök, ha megsérült a talpuk, a földre dobtak olívabogyókat és azokon tapostak. A szemekből kibuggyanó olaj felüdülés volt a munkában megfáradt lábak számára. Archeológiai bizonyítékok kerültek elő a korai minoszi időkből. Olívát tároló amforák kerültek elő az ásatások során. A régészek megállapították, hogy az amforák olíva és egyéb gyógynövények tárolására szolgáltak. Ezek a növények gyógyászati és szépészeti célokat szolgáltak.

 

Hippokratész - talán a görög történelem egyik legkiemelkedőbb orvosa – a Kr.u. 5. században bizonyos betegségek kezelésére olívaolajat javasol. Például horzsolásokra, izomfáradtságra és izomlázra, valamint a száraz éghajlat miatt kiszáradó bőr tonizálására.

 

Kréta és az olívaolaj 

A történelem során Kréta vált az olívaolaj gyártásban az extra-szűz olívaolaj termesztés legnagyobb hagyományokkal bíró régiójává.

 

Görög családi vállalkozások százainak mindennapjait az olívatermesztés tölti ki. Az Olivaloe története is ekképp alakult. Három barát és egy régi családi vállalkozás a 90-es évek óta azon dolgozik, hogy a krétai ízlést formálja.

 

Kréta népe tudásával és tapasztalatával mindig azon dolgozott, hogy a világ minden tájára eljuttassák az úgynevezett „krétai életmódot”, amelyet a hosszú élet titkának tartanak.

 

Aloe Vera és Olíva

A világ minden tájáról pozitív visszajelzések érkeznek a görög olívára, de nem csak az olívára, hanem számos görög földről származó termékre egyaránt. Ennek folytán apránként kialakult a fejünkben egy új vállalkozás ötlete. Minőségi olívaolaj, minőségi termék, minőségi kozmetikum. Nem volt szükség legyártani bármit is, hiszen az alapanyag már rég a kezünkben volt.

 

A célunk az lett, hogy a piacon kapható termékeknél jobbak legyünk. Az első gondolatunk az volt, hogy legyen a termék organikus, vagyis bio. A második gondolatunk az volt, hogy adjunk valamit az olívához, ami legalább ilyen tradicionális, és kutatások bizonyítják, hogy egészséges.

 

Így esett a választásunk az aloe verára. Magas fokon antioxidáns, feldob, kellemesen hűsít, hidratál, tökéletes a napégette bőrre és irritációkra. Kombinálása az olívával speciális, egyedi. Számtalan kozmetikum tartalmazta már ezt vagy azt, de a kettő kombinációjából még nem készült kozmetikum - pláne nem organikus. A brand neve, az Olivaloe így magától értetődött.

 

Olivaloe szépségápolási termékek

Természetes kozmetikumok organikus olívaolajjal és aloe verával. Egyedi kombináció a bőr szépségéért. Minden termékünk ásványi olajtól, vazelintől, propilén glikoltól, szilikontól és parabénektől mentes. Minőségi termékek kényelmes kiszerelésben és csomagolásban, ráadásul az árképzésünk is a földön jár. Termékeink főként arc és testhidratálókból, fürdőszerekből, hajápolási termékekből állnak.

 

Régi, tradicionális receptek elevenednek meg magas minőségű kozmetikai termékeink formájában. A termékcsaládot folyamatosan fejlesztjük, így az mára kibővült napozókrémekkel és kifejezetten férfiaknak szánt termékekkel.

 

Webshopunk

Görögországban rengeteg turista is vásárolta termékeinket, nekünk pedig meg kellett oldanunk, hogy hazatérésük után is elérhessék termékeinket. Mind Görögországban, mind partnereink-viszonteladóink országaiban meg kellett oldanunk, hogy széles körben elérhetővé tegyük termékeinket, ezért könnyen kezelhető webshopot hoztunk létre.

 

A görögországi piac

Görögországban számos helyen kaphatóak az Olivaloe termékek. Bioboltokban, amelyek organikus ételeket, gyógynövényeket, bio borokat és kozmetikai cikkeket árulnak, fürdőkben, szépségszalonokban, gyógyszertárakban és szuvenír boltokban, amelyek a turista szezonban nagy forgalmat bonyolítanak.

 

A magyarországi piac

Magyarországra is a teljes Olivaloe termékkínálatot hoztuk el. Az organikus ételek és italok egyre közkedveltebbek, de az igazán egészséges életmódra vágyók nehezen, vagy sehogy sem jutnak teljesen természetes kozmetikumokhoz. Az Olivaloe bevezetése által arcápolási, testápolási, fürdőkultúrával és hajápolással kapcsolatos, napozási, anticellulitisz és férfiaknak szóló organikus termékeket kínálunk. Ezek mellett görög tradíció alapján kézzel készített szappanokat és néhány speciális - rovarcsípésekre és izomfájdalomra kifejlesztett - terméket tartunk a termékpalettánkon. Tovább a termékekhez